maandag 26 november 2012

Steckenpferdreiten!


Op  25 oktober 1648 is in Osnabrück in het Raadhuis de Westfalische vrede gesloten die ook een einde maakte aan de dertig jarige oorlog. Een erg belangrijke dag voor de Osnabrückers! Elk jaar vieren ze deze vrede. Dat doen ze met stokpaardjes en dit jaar alweer voor de 61e keer. Alle vierdeklassers van de basisscholen in Osnabrück (dat zijn wel 1400 kinderen) maken op school een stokpaard en gaan hiermee door de straten van Osnabrück naar het Raadhuis.
De kinderen zingen het Steckenpferdreiten lied
Oberbürgermeister Boris Pistorius ontving de kinderen in het centrum van de stad bij de Johanniskirche.  Daar zongen de kinderen met zijn allen het Steckenpferdreitenlied ´´Wir Reiter zieh’n durch Osnabrück und singen für den Frieden´. Daarna gingen kinderen in optocht naar het Raadhuis. Ieder jaar rijdt de stoet kinderen op hun stokpaard dezelfde route als die de vredesbode in 1648 reed op zijn paard.
 Ook wij als ambassadeurs hadden deze dag een belangrijke functie, namelijk het dragen van de vredessymbolen. Op Marktplatz aangekomen kregen alle kinderen een met suiker bestrooide pretzel van de burgemeester en was er een leuk feest met een muziekoptreden, een licht- en vuurshow en als klap op vuurpijl werd de avond afgesloten met vuurwerk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten